Veel gestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de veel gestelde vragen.
Mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Zijn de M.O.P. brokken en de super premium brokken geperst of geëxtrudeerd?

Zowel de M.O.P. brokken en de super premium brokken zijn geëxtrudeerd.

In de pet food zijn er 2 soorten producten:

 • De geperste brok
 • De geëxtrudeerde brok

Een geperste brok wordt op een temperatuur onder de 90 °C bereidt. De temperatuur is niet hoog genoeg om de granen in de brok te ontsluiten, daarom worden de granen die worden toegevoegd vooraf ontsloten. Het ontsluiten van granen gebeurt om deze verteerbaar te maken, dit is te vergelijken met het koken van aardappels voor ons. De ingrediënten worden vermalen, gemend, verhit en vervolgens samen geperst. In een geperste brok zit geen lucht, doordat de voedingsstoffen zijn samengeperst, dit is de reden dat een geperste brok minder volume heeft dan een krokante brok.

Extruderen is de manier waarop onze brokken worden geproduceerd.
Extruderen is verhitting met behulp van stoom boven de 100°C. Ook hierbij worden de ingrediënten gemalen en gemengd, vervolgens wordt er stoom en vocht aan het mengsel toegevoegd. Voor dit proces worden niet- ontsloten granen toegevoegd, omdat de temperatuur van het verhittingsproces de juiste temperatuur bereikt om de granen te ontsluiten. De krokante vorm ontstaat door uitzetting (extruderen) van de ingrediënten, zodra de druk wegvalt nadat de ingrediënten door de vormplaat worden gedrukt. De gevoelige bestanddelen/grondstoffen zoals vetten worden aan het eind van het productieproces toegevoegd. Bij de verhitting van grondstoffen gaat een deel verloren, hiermee wordt rekening gehouden, door de stoffen die deels verloren gaan op voorhand extra toe te voegen. Een geëxtrudeerde brok is krokanter en harder, dit stimuleert over het algemeen het kauwen op de brok.

Is Renske Natuurlijke Diervoeding biologisch?

De dieren leven onder natuurlijke omstandigheden, in de directe omgeving van de fabriek in England. De kippen hebben de mogelijkheid naar om buiten te gaan, worden volwassen en zijn aan de leg geweest. Lammeren komen uit de omgeving van Dartmoor, de vis is oceaanvis en de zalm komt hoofdzakelijk uit Schotland. Alle dieren groeien zonder antibiotica op.

Wat wordt er verstaan onder natuurlijk?

Alles wat uit de natuur komt en door de natuur wordt voortgebracht. In onze producten betekend dat er natuurlijke ingrediënten worden gebruikt zonder chemische kleur-, geur- en smaakstoffen en ook zonder chemische antioxidanten.

Hoe kan ik het beste overschakelen van mijn oude voeding naar de Renske super premium voeding?

U voert nu een ander merk

Wij adviseren:

 • 3 dagen Renske vers vlees.
  Hierdoor wordt de darmflora van uw hond optimaal gemaakt.
 • 2 dagen vers vlees gemengd met de (nieuwe) Renske brok.
 • Volledig Renske droogvoer geven.
  Wij adviseren echter wel vers vlees en droogvoer met elkaar te combineren.

U voert nu BARF/KVV

Wij adviseren:

 • 1 tot 2 dagen Renske vers vlees.
  Hierdoor wordt de darmflora van uw hond optimaal gemaakt.
 • 2 dagen vers vlees gemengd met de (nieuwe) Renske brok.
 • Volledig Renske droogvoer geven.
  Wij adviseren echter wel vers vlees en droogvoer met elkaar te combineren.
  Deze manier van voeren is ideaal bij bijvoorbeeld een dagje uit, vakantie, indien de hond naar de kennel gaat of elders wordt ondergebracht. En NATUURLIJK ook thuis, u hoeft nooit meer iets te ontdooien!

U voert nu Renske MOP droogvoer

In dit geval adviseren wij u allerlei smaken uit de droogvoerlijn met de kwaliteit van vers te probe-ren (deze zijn verkrijgbaar in kleine verpakkingen). Deze smaken wisselt u af, daarbij houdt u in de gaten waar u hond het best op reageert. Wij raden aan te blijven afwisselen in smaken, daarnaast is het ook verstandig vers vlees bij te geven.

U voert nu Renske vers vlees
Wij raden u aan de verschillende smaken van onze droogvoerlijn met de kwaliteit van vers aan te schaffen in een kleine verpakking. U kunt deze brokjes introduceren als beloning. Na een aantal dagen kunt u deze brokjes als voeding gaan geven. Door het hoge vers vlees percentage zullen deze brokjes goed worden geaccepteerd door de darmen van uw hond.

U voert nu Renske MOP droogvoer en Renske vers vlees
In dit geval kunt u gewoon overstappen naar onze droogvoerlijn met de kwaliteit van vers. U kunt de nieuwe brokjes direct met onze vers vlees maaltijden mixen.

Welke voeding kan ik geven aan mijn Pup, volwassen hond, senior hond?

Welke voeding geef ik mijn pup?
Vanaf 3 weken kan de pup al gespeend worden met het Renske vers vlees product. De eerste 2 dagen voegt u gekookt en afgekoeld water toe tot er een dun papje ontstaat. De puppy’s kunnen dit dan oplikken en de derde dag kunnen ze de vers vlees voeding zonder water eten. Als de tandjes erdoor zijn, kunnen er Renske puppybrokjes met de kwaliteit van vers vlees worden gegeven. Afhankelijk van het ras wordt de Renske puppybrok met de kwaliteit van vers gegeven tot half volwassen leeftijd, pubertijd of volwassen hond. Informeer hiervoor bij uw fokker of Renske Natuurlijke Diervoeding.

Welke voeding geef ik aan mijn volwassen hond?
Voor uw volwassen hond kunt u kiezen uit onderstaande producten:

M.O.P. droogvoer:

Droog met de kwaliteit van vers:

Renske vers vlees;

Welke voeding geef ik aan mijn senior hond?

M.O.P. droogvoer:

Droog met de kwaliteit van vers:

Renske vers vlees:

Indien de senior hond echter gezond is kan men alle producten die men ook voor volwassen honden gebruikt geven. Is de senior hond te zwaar dan kan men overwegen bijvoorbeeld droog met de kwaliteit van vers, zalm te geven.

Wilt u de hond naast zijn gewone voeding een beloning geven dan hebben we hondensnacks vanaf 8 weken

Wanneer mag ik overstappen van het puppy voer naar lam (volwassen)?

Dit is per ras verschillend. Een Chihuahua kan wel een jaar puppyvoeding eten. Even informeren is belangrijk. Iedere hond is uniek i.v.m. groei, ontwikkeling, ziektes, diarree enzovoorts.

Is het Renske M.O.P. of droog met de kwaliteit van vers te combineren met het Renske vers?

Droog met de kwaliteit van vers is zeer goed afgestemd op Renske vers, de eiwitbronnen zijn gelijk van droog en vers. Deze combinatie is ook goed te gebruiken voor een eliminatiedieet, als je bijvoorbeeld de brok in de smaak Oceaanvis neemt kun je die combineren met Renske vers Oceaanvis. Dan weet men zeker dat er geen andere eiwitbronnen worden gegeven. Bij een gezonde hond is het belangrijk om zoveel mogelijk af te wisselen. Dit is zeer eenvoudig met de 8 soorten vers vlees en de 8 soorten droog met de kwaliteit van vers brokken.

Renske M.O.P. brokken kunnen ook zeer goed gecombineerd worden met Renske vers. Dit is zelfs wenselijk, omdat vers vlees enzymen bevat die een goede vertering bevorderen. Renske vers vlees kan in principe met iedere brok worden gecombineerd.

Mijn hond zit op een dieet voeding van de dierenarts, kan ik overschakelen?

 • Af te vallen/ op gewicht te blijven: Ja, Renske vers vlees om af te vallen. Om op gewicht te blijven is er Zalm droog met de kwaliteit van vers
 • Nier dieet: Afhankelijk met wat er met de nieren aan de hand is zijn er mogelijkheden. Het beste kan u hiervoor contact opnemen met Renske Natuurlijke Diervoeding
 • Blaas dieet: Bij regelmatig terugkerende blaasontsteking hebben we bij de Renske vers een uitstekend werkend product, namelijk kalkoen met cranberry. Bij de droog met de kwaliteit van vers brokken zijn er verschillende soorten met cranberry.
  cranberry bindt de bacterie aan zich zodat de bacterie zich niet aan de blaaswand hecht en dus gemakkelijk uitgeplast kan worden.
 • Diabeet: zeer geschikt zijn onze Renske vers vlees producten, omdat hier geen suiker in verwerkt wordt. Ook het droog met de kwaliteit van vers kan goed helpen, omdat het vers vlees gehalte in deze brokken ongekend hoog is.

Hoeveel mag ik mijn hond/ kat per dag voeren?

De dagelijkse hoeveelheid voeding voor uw hond of kat is te vinden op de verpakking of door op één van de onderstaande links te klikken en dan op het product dat u voert:

HOND:

Hond M.O.P
Hond droog met de kwaliteit van vers
Hond premium Vers

KAT:

Kat M.O.P.
Kat premium vers

Hoe groot is de brok voor de kat?

De brok voor de kat is tot nu toe afgestemd op een gemiddelde kat. Wij zijn een nieuwe lijn aan het ontwikkelen, waarin ook een brok komt voor katten van meer dan 6 kilogram, een groter brokje dus.

Hoe lang duurt het voordat ik het werkelijke resultaat kan zien in karakter/ huid en vacht van de voeding bij mijn hond/ kat?

 • Karakter 2 a 3 dagen
 • Huid en vacht ongeveer 6 weken

Mijn hond/ kat heeft diarree wat nu?

Een hond of kat zijn vleeseters. Bij diarree is het dus belangrijk vers vlees te voeren. Vaak ziet men al na 1 dag dat de diarree stopt. Renske vers vlees is hiervoor ideaal, omdat het licht gestoomd is en daardoor geen belastende bacteriën bevat. De aangedane darm zal hierdoor zeer snel herstellen. Na 2 dagen geen diarree meer kan men voorzichtig weer brokjes toevoegen.

Als er bloed bij de diarree is altijd naar de dierenarts.

Mijn hond heeft last van darmontstekingen, kan Renske Vers helpen?

Renske Vers producten wordt aanbevolen voor honden met ontstekingen aan de darmen of andere aandoeningen aan de ingewanden. Dit omdat het vlees licht gestoomd is wat schadelijke bacte-riën uitsluit. Bij dit vers vlees product geven wij altijd één van onze vier soorten Golddust.
Golddust is omega- 3 van plantaardige oorsprong, het is zeer vezelrijk. De vezels nemen het vocht op in de darm en de omega- 3 hebben een ontstekingsremmende werking.

Is Renske vers vlees ook geschikt voor katten met suikerziekte?

Renske vers vlees is zeer geschikt voor katten met suikerziekte, omdat er geen suiker aan toe gevoegd is. Bovendien zijn alle vers vlees producten voor de kat granenvrij.

Hoeveel calorieën bevatten de Renske Vers maaltijden voor de hond en kat?

HOND:

Vers Vlees maaltijd (395 gram)Calorieën per 100 gram
Renske vers Kip & Lam (Puppy) 148 Kcal
Renske vers Kip 173,5 Kcal
Renske vers Kalkoen & Eend 161 Kcal
Renske vers Oceaanvis 121 Kcal
Renske vers Eend & Konijn 166 Kcal
Renske vers Lam 178 Kcal
Renske vers Zalm & Aardappel (GRAANVRIJ) 111,5 Kcal
Renske vers Kalkoen (Senior 7+) 165,5 Kcal
Renske vers Limited edition kerstdiner 147,4 Kcal

KAT:

Vers Vlees maaltijd kat (100gram)Calorieën per 100 gram
Renske Tonijn met Sardine 81,2 Kcal
Renske Tonijn in gelei 81,2 Kcal
Renske tonijn met Surimi 77,2 Kcal
Renske vers Kip en rund met kippenlever in gelei 82 Kcal
Renske vers met kalkoen en kip in gelei 82 Kcal

Hoeveel zout zit er in de Renske Vers maaltijden?

Aan Renske Vers is geen zout toegevoegd. Van nature bevatten de producten zouten die voorko-men is het vlees of vis. Vis bevat van nature meer zout en jodium dan vlees. De hoeveelheid zout die het lichaam nodig heeft per 100k/cal ME is 0.22g. Renske Vers producten bevatten ongeveer 0,18g. Daardoor zijn onze producten zoutarm te noemen.

Hoewel onze producten eigenlijk niet voldoende zout bevatten hebben wij bewust de keuze gemaakt om geen extra zout toe te voegen, dit om de volgende reden:

De hoeveelheid zout die uw hond nog dagelijks nodig heeft is zo klein dat uw hond die toch wel binnen krijgt door bijvoorbeeld, lekkere tussendoortjes en/of hondensnoepjes.

Wat zijn gluten?

Driekwart van het eiwit uit granen bestaat uit gluten. In het gluten zit het eiwit gliadine. Gliadine zorgt voor problemen als allergie bij de hond. Bij mensen die er aanleg voor hebben de zieke Coeliakie (glutenintolerantie). Alle (pseudo) granen, bevatten gluten, maar alleen het gluten van tarwe, gerst en rogge bevat gliadine. Zaden van haver, gierst, rijst, mais, sorghum en teff worden min of meer ook tot de granen gerekend. Echter deze geven geen allergie omdat de gluten niet het eiwit-gliadine bevat. Zogeheten pseudogranen zijn de zaden van tweezaad lobbige planten als quinoa, amarant en boekweit.

Wat is het verschil tussen glutenvrij en granenvrij?

Sommige granen zijn glutenvrij, zoals bijvoorbeeld rijst. Niet alle glutenvrije producten zijn granenvrij, bijvoorbeeld kip met rijst is wel glutenvrij, maar niet granenvrij.

Heeft Renske natuurlijke diervoeding ook granenvrij voeding?

Ja, Renske Natuurlijke Diervoeding heeft graanvrije voeding, namelijk:

Voor de hond:
Droog met de kwaliteit van vers heeft 4 graanvrije varianten:

Vers vlees:

 

Voor de kat:
Kat M.O.P.:

Bevatten de Renske voedingen gluten?

Alle Renske producten zijn glutenvrij. Verder zijn er ook Renske producten die graanvrij zijn.

Een hond met een specifieke gevoeligheid voor gluten kan een vorm van kleine darm infecties krijgen als die in aanraking komt met bepaalde soorten gluten. Wat weer kan resulteren in een slechte absorptie, chronische diarree en gewichtsverlies.

De M.O.P. bevat druivenpitextracten, is dat niet gevaarlijk?

Druivenpitten bevatten van nature blauwzuur, blauwzuur is toxisch. Het druivenpitextract in de M.O.P. producten van Renske is licht verhit waardoor het blauwzuur onschadelijk is en niet meer aanwezig is in het druivenpitextract. Hierdoor is er dus geen gevaar voor de hond bij het eten van onze producten.

Is het verstandig mijn hond of kat nog iets extra’s te geven voor de tanden?

Om de kauwbehoefte van de hond tegemoet te komen is het verstandig regelmatig iets aan te bieden waar de hond langdurig op kan kauwen.

Renske Vers is een complete maaltijd die vlees, bruine rijst en groenten bevat. U hoeft uw hond daarom niks extra’s te geven omdat Renske Vers alles bevat wat uw hond dagelijks nodig heeft. Renske Vers is een redelijk natte maaltijd maar toch stevig, waardoor Renske Vers anders is dan alle andere droge of natte maaltijden. Daardoor zal het nauwelijks aan de tanden of het tandvlees blijven plakken waardoor er geen bacteriën in de bek achterblijven.

Renske Vers heeft, zoals veel andere merken wel doen, geen extra suiker aan zijn producten toe-gevoegd. Daardoor is Renske Vers beter voor de tanden dan vele andere merken. U kunt uw hond helpen door hem regelmatig een gedroogde stokvis, een lekker bot of een verantwoord tussen-doortje zoals de M.O.P. Gezonde Beloning te geven.

Stokvis gedroogd aan de wind werkt als flos voor het gebit. Dit zal uw hond aanmoedigen om zijn natuurlijke instinct te volgen om zijn tanden en tandvlees schoon en sterk te houden, waardoor tand of tandvlees problemen voorkomen kunnen worden.

Wat is het verschil tussen Renske vers en diepvriesvlees?

Renske vers mag als enige vers op de verpakking hebben staan, omdat het vlees binnen 3 uur naar slachting word verwerkt. Door dit proces blijven er voldoende enzymen in het vlees achter om de verteerbaarheid optimaal te maken. Naarmate het vlees langer niet word verwerkt sterven de enzymen in rap tempo af. Diepvriesvlees wordt niet altijd meteen na slachting ingevroren. Renske vers ruikt altijd fris, zoals het hoort.

Doordat Renske vers vacuüm is, kan men het gemakkelijk opslaan zonder dat hiervoor een diep-vries nodig is. Hierdoor heeft men ook niet het probleem, van vergeten uit de diepvries te halen, niet genoeg ontdooid of juist te lang (bacteriën gevaar).Renske vers is ideaal omdat u het geen ruimte in de diepvries kost en u hoeft de maaltijden niet eerst te ontdooien. Dit is o.a. een groot voordeel als u met vakantie gaat!

Is een rauwe vlees diepvriesmaaltijd niet beter voor de hond dan een licht gestoomde maaltijd, zoals Renske?

Bij al onze Renske producten gebruiken we alleen verse, natuurlijke ingrediënten van zeer hoge kwaliteit en met een hoge voedingswaarde die allemaal voldoen aan de standaard voor menselijke consumptie. Het voedsel wordt licht gestoomd in hun eigen sappen. Dit minimale productieproces garandeert de beschikbaarheid van alle biologische ingrediënten (enzymen) en dus het behoud van alle natuurlijke en gezonde voedingsstoffen.

De kwaliteit van de ingrediënten en de gezondheid van uw huisdieren komen bij ons op de eerste plek. Door onze unieke wijze van bereiding is er geen enkel risico voor bacteriën zoals er wel is tij-dens het ontdooien van diepvriesproducten. Wanneer een voer wordt ingevroren is dit een proces van verhitting (denk aan het vriezen van een wratje).Renske Vers is vacuüm getrokken in de ver-pakking zodat bacteriën geen enkele invloed kunnen op de inhoud.

Nieuwe Europese voorschriften gaan in de toekomst het opslaan van rauw vlees producten in de koelkast aan strenge eisen verbinden i.v.m. de volksgezondheid.

Wij van Renske Natuurlijke Diervoeding zijn met onze producten in tijd ver vooruit. Wij maken geen gebruik van chemische toevoegingen zoals conserveringsmiddelen, kleurstoffen, antioxidanten, vulmiddelen, bindmiddelen, vetemulgatoren, soja producten, chemicaliën, rund producten of ook maar iets dat de gezondheid van uw hond schade kan toebrengen!

Hoe kan het dat het Renske vers zo lang houdbaar is?

Alle producten van Renske Vers zijn licht gestoomd in de verpakking en vacuüm geseald. Daarom zijn onze producten, mits ongeopend, voor langere tijd buiten de diepvries en koelkast houdbaar.

Is Renske Vers (on)geopend buiten de koelkast en diepvries houdbaar?

Ongeopend is de Renske Vers gedurende 12 maanden na productie buiten de koeling en/of diepvries houdbaar.

Hoe lang is Renske Vers houdbaar na het openen?

Eenmaal geopend kunt u de Renske Vers nog gedurende 3 dagen in de koelkast bewaren. Eventueel is de Renske Vers ook in te vriezen.

Mag de Renske Vers ook in de magnetron verwarmd worden?

Als u wilt kunt u dit product in de magnetron gedurende 30-60 seconden verwarmen. Het moet dan wel binnen 20 minuten geconsumeerd worden.

Waarom is het Renske vers vlees soms donkerder van kleur?

Dit heeft onder andere te maken met de wisseling van jaargetijden. De kip, eend, kalkoen etc. krijgen andere voeding in de winter dan bijvoorbeeld in de zomer. Ook het gras is anders is de winter dan in de zomer. Hierdoor krijgt het vlees een andere kleur. We zouden dit altijd dezelfde kleur kunnen houden, maar dan zouden er kleurstoffen aan het Renske vers vlees moeten worden toegevoegd.

Waarom is de Renske vers vlees oceaan vis zo nat?

Wij gebruiken geen onnatuurlijke verdikkings- of bindmiddelen. De Renske vers oceaanvis is natter van structuur dan de andere Renske vers vlees producten. Vis en dus ook zalm heeft een zachtere en nattere structuur dan vlees. Vaak zie je ook olie aan het oppervlak net onder de seal. Deze olie, uit de oceaanvis of zalm bevat heel veel omega 3 en omega 6. Ook Renske vers oceaanvis kan verschillen van kleur. Dit komt omdat niet alle oceaanvis hetzelfde is. (De fabrikant zou het minder nat kunnen produceren, echter veranderd dan het recept. Dat is niet de bedoeling).

Waarom is Renske vers vlees zo fijn gemalen?

Het Renske vers vlees is fijn gemalen om scherpe stukjes bot uit de kip, eend, kalkoen etc. te verwijderen. Zo kan uw hond veilig Renske vers vlees eten, zonder te stikken in scherpe stukjes bot.

Op de verpakking van de Renske Vers staat een spaarpunt, wat kan ik daar mee doen?

Met deze punten kunt u sparen voor leuke nuttige cadeaus en gratis voer. Alle informatie over de spaaractie, de catalogus en de spaarkaarten kunt u vinden op: http://www.renskespaaractie.com/

Waarom eet mijn hond gras?

Gras bevat van nature veel omega 3. Een hond die stress ervaart raakt al zijn omega 3 uit het bloed kwijt en probeert dit door het eten van gras weer aan te vullen. De M.O.P. lijn van Renske bevat maar liefst 5% Golddust (een vorm van omega 3 en krill). De nieuwe droog met de kwaliteit van vers lijn bevat ook altijd minstens de helft omega 3 van het gehalte omega 6. Dit moet altijd een verhouding hebben van 1: 2. Indien de hond of kat een ernstig te kort aan omega 3 heeft hebben wij het product Golddust om het snel weer aan te vullen. Symptomen van omega 3 te kort zijn:

 • Gras eten
 • Hyper gedrag
 • Jeuk, krabben, likken en bijten
 • Diarree en winderigheid

Waarom eet mijn hond poep?

Het eten van ontlasting kan verschillende oorzaken hebben, namelijk:

 • Puppy’s leren het in het nest van de moeder (aangeleerd gedrag)
 • Stress en dus een omega 3 tekort, in dat geval eet de hond het liefst ontlasting van grasetende dieren
 • Roedelgedrag. Een hond die de onderste in de roedel is eet vaak ontlasting van andere honden die hoger in roedel zijn, om de geur van die hond aan te nemen. Op die manier komt de hond ook hoger in aanzien

end faq