Renske's Blog - Januari 2016

Goede voornemens.

Net als de meesten onder jullie, heb ook ik dit jaar weer een lijstje met goede voornemens. Nu moet ik zeggen dat het lijstje, naarmate je ouder wordt, minder lang is, omdat er ieder jaar wel een of twee voornemens van lukken.
Bovenaan mijn lijstje staat dat ik iedere dag 10.000 stappen wil zetten. Dat houdt in dat ik nu iedere dag een uur met de hondjes wandel en dat is al goed voor 6000 stappen. Dit heb ik langzaam opgebouwd, omdat Bodrum al 11 jaar is. We liepen altijd al 20 minuten, en nu dus een uur.
Als we dan thuis komen krijgen ze van mij, een van onze, nieuw in het assortiment, gezonde beloningen, de gedroogde vleesstrips (verkrijgbaar vanaf medio mei). Bodrum draait dan om zijn eigen as van plezier. Zoooo leuk en ook nog zoooo gezond, want ze zijn van 97 % vlees of zalm en van 3 % groenten. Gelukkig zit er ook geen suiker en zout in, dus helemaal goed en leuk. Ze vinden dat wandelen helemaal geweldig, behalve als het regent of nat is buiten. Beyaz loopt dan de hele weg een meter achter mij te mokken.
Ik snap het wel hoor. De korte pootjes van een teckel zorgen er natuurlijk voor dat hun onderkantje nat wordt. Bodrum geeft zich aan de situatie over. Je ziet hem denken “Als jij dat wil, dan doe ik dat gewoon”, de lieverd. Kan ook zijn dat hij gewoon denkt aan zijn beloning als we thuis komen natuurlijk.
We gaan nu ook verschillende richtingen op, anders wordt het al snel saai voor ze. Op een andere route lopen ook andere honden, dus hele interessante luchtjes. Ze zijn nu fit en zitten echt lekker in hun vel…

Wat ook op mijn lijstje staat, zoals ieder jaar, is vijf kg. afvallen. Een terugkomend dingetje, wat mij ieder jaar wel lukt en vervolgens kan ik dat volhouden totdat de pepernoten in de winkels liggen. Dan is de beer los zal ik maar zeggen. Van pepernoten naar chocolade(melk), banketstaaf, enz. enz. Dus in Januari weer aan de gang met die kilo’s.
Mijn hondjes zijn gelukkig niet te dik, maar ik weet dat veel honden dit wel zijn. Als uw hond te zwaar voor zijn doen is, laat uw goede voornemen voor 2016 dan zijn, om uw hond te laten afvallen.
Dan wens ik u en uw hond “veel plezier en blijf gezond” in 2016

Help, mijn hond heeft overgewicht!

Overgewicht kan meerdere oorzaken hebben:

  1. Te weinig bewegen en/of spelen 
  2. Te veel zouten en suikers in bijv. snacks en sperziebonen 
  3. Stress door omstandigheden of te weinig omega-3 in voeding 
  4. Verkeerde calorieën en/of vetten in voeding en snacks

Om uw hond op een normaal gewicht te krijgen kunt u het volgende doen: 

  1. Meer bewegen: Loop eens een paar minuten langer met uw hond en bouw zo de tijd op. Ga ook eens een andere kant op zodat uw hond andere dingen ruikt en dus meer uitdagingen krijgt. Speel met uw hond. Neem een bal of werpstok mee. Voer verstoppen in bijvoorbeeld een daarvoor bestemde bal vindt de hond ook leuk.
  2. Kijk goed op de verpakking van snacks of er geen zout of suiker in zit. Geef geen sperziebonen of andere groenten uit blik, deze bevatten ook te veel zout.
  3. Door stress gaat het omega-3 in het bloed drastisch omlaag. Te weinig omega-3 in het bloed geeft weer stress. Deze omega-3 vetzuren moeten dus worden aangevuld.
  4. Pas de voeding van uw hond aan.

Het Renske droogvoer met verse zalm bevat vier keer zoveel omega-3 dan omega-6 vetzuren. Deze omega-3 vetzuren zorgen ervoor dat:

  1. De verkeerde vetten van uw hond worden vervangen door goede vetten. Door deze vetverbranding wordt de hond fitter en krijgt hij/zij meer energie. Hierdoor valt de hond af.
  2. De stress bij de hond wordt verminderd. De hond wordt relaxter en meer op de baas gericht. De hond krijgt weer zin in actieve dingen en valt daardoor ook af.

Renske droogvoer met verse zalm kan gecombineerd worden met onze Gestoomde Vers Vlees maaltijd met zalm. Op de achterkant van de zak kunt u vinden hoeveel u mag voeren. Ga hierbij altijd uit van het gewenste gewicht van de hond. Dus niet wat de hond op dit moment weegt.

Wilt u begeleiding of heeft u een vraag? Neem contact met ons op

Veel succes!

Renske