Renske's Blog - Juli 2015

Mijn "kind" gaat op kamers.

Mijn “kind” gaat op kamers. Het is nu klaar, dus het gaat op kamers. Dan bedoel ik niet de kinderen van Jan en van mij samen, want die hebben alle drie hun eigen stek en twee van de drie zijn erg gelukkig. Die hebben namelijk allebei twee hondjes… De derde is nog aan het afbreken en opbouwen en als dat klaar is…!!! Nee ik heb het over mijn andere “kind”.

 

“Droogvoer met de kwaliteit van vers”

Veel mensen vragen mij “Hoe doe je dat?”. Frank en ik waren ons ervan bewust, dat we een nieuw droogvoer wilden. Dat moest dan wel het lekkerste, gezondste, leukste, mooiste en gemakkelijkste voer worden wat je je kunt bedenken. Wat dat precies is, haal ik uit de informatie die ik krijg van mensen die een hond hebben en er goed voor willen zorgen. Veel van deze mensen komen op de Huishoudbeurs, de Libelle zomerweek en/of hondententoonstellingen. Gewone mensen met leuke honden, vertellen mij dan wat zij nodig vinden voor hun lieveling. Dan opeens is het zaadje vol informatie gepland. Alle goede eigenschappen zijn in dat zaadje aanwezig. Vers vlees, zoveel als mogelijk, groentes, fruit, kruiden, granenvrij, soms ook haver, enz enz...

Veel vers vlees (een hond is een vleeseter). Verse kip, kippenmeel, kippenvet, kippeneieren en kippendigest, moet dus niet in de soorten Lam, Kalkoen & Eend, Zalm en Eend & Konijn. Dus een hondje met kippenallergie kan deze soorten dan gerust eten. Is een hondje allergisch voor granen, dan moet er keuze zijn uit de vier soorten Kip, Lam, Zalm en Kalkoen. Bij allergie voor vis(olie) moet er keuze zijn uit de drie soorten Lam, Eend & Konijn en Kalkoen & Eend. In een aantal soorten moet krill en lijnzaad , voor de broodnodige omega 3 wat altijd in een goede verhouding met omega 6 moet zijn. Zo kan men dus combineren voor een gevarieerde voeding. Hoe gevarieerder de voeding , des te minder kans op allergieën.

Aan de slag dus. Ik kreeg vleugels. Het voelde als zwanger zijn. Dit zaadje moet groeien en ik heb hulp nodig. Met veel zorg hebben we alles ontwikkeld.

Frank en ik praten dan met nutritionisten uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Spanje en Engeland, want alleen het beste is goed genoeg voor mijn “kindje”.
En dan gaat het groeien. Gezondheid is belangrijk.
In afwachting van de ”geboorte” gaan Elma en ik aan de zakken beginnen. Kleuren, teksten en uitstraling, om zodra het voer volgroeid is, het zo mooi mogelijk in de wereld te zetten. Sommige mensen hebben het al vanuit de wieg (blanco zakken) mogen bewonderen. Trots als ik ben op mijn “kindje”.

En nu gaat het op kamers. Vele kamers eigenlijk, want alle mensen in Nederland en buitenland kunnen het nu in huis nemen voor hun lieve hondjes.

Bedankt iedereen die mij hebben geholpen met jullie tips en goede ideeën. We willen uiteindelijk toch allemaal hetzelfde. Dat de hondjes gezond en gelukkig zijn en genieten van hun eten.

Waarom HAVER in droog met de kwaliteit van vers?

Haver is een aparte groep binnen de grassenfamilie. Haver bevat bèta-glucanen. Bèta-glucanen zijn unieke oplosbare voedingsvezels die o.a. het cholesterol gehalte verlagen. De voedingsvezels zorgen in de maag voor een langzamere en betere vertering van het voedsel en spelen in de dikke darm een belangrijke rol in het stabiliseren van de samenstelling van de microflora. Deze microflora is essentieel bij de voedselvertering en bij een goede werking via het immuunsysteem. De olie in de haver bestaat voor 80% uit onverzadigde vetzuren, waardoor haver mede bijdraagt aan het verlagen van de kans op het krijgen van hart en vaatziekten. Het eiwit van haver is super verteerbaar en bevat ALLE essentiële aminozuren, waarvan de meesten in grote hoeveelheden. Doordat deze eiwitten een andere aminozuursamenstelling hebben dan de gluten in tarwe, gerst of rogge, leveren ze geen problemen op als er een glutenallergie of intolerantie is. Het haverzetmeel verteert langzaam en helemaal. Door de geleidelijke afgifte van glucose aan het bloed [lage glycaemische index], heeft haver de potentie om bij diabetes te helpen de suiker te stabiliseren. Het geeft een langdurig verzadigingsgevoel, waardoor gewichtsbeheersing eenvoudiger wordt. Haver is rijk aan vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Van de fenolische verbindingen in haver, hebben met name de avenanthramiden een anti-oxidant activiteit en aderverkalking- en ontstekingsremmende werking.

Kortom: Haver is een supervoeding en daarom gebruiken wij het in een paar soorten in onze nieuwe lijn brokken. In de smaken Kalkoen & Eend en Eend & Konijn.

“Droog met de kwaliteit van vers”